16 aug. 2007

Nu är det snart slut ...

... på sommar i skärgården

sommarslut

Den var som Askungens bal på slottet, regnig, blåsig, myggig och ... och ... alldeles UNDERBAR!
En vanlig dag på ön: Son nr1 vaknar två timmar före oss andra. Han gör tafatta försök att inte höras, i stugan på 25 kvm.
- Är du vaken ännu? - Nej! -Jag är hungrig. - Ta dig något. Raffs raffs buller buller.
Sedan ritar han och går ut på klipporna med hunden.
- Mamma, mamma, kan jag låna båten och åka till kusinerna?
Här gäller det att vara vaken nog att säga - Nej! Annars har man en unge på drift på havet medan man själv är båtlös på en öde ö.
Frulle. Mackor eller fil. Helt förunderligt kan man hålla filen kall. Gas låga i kylskåp = kall fil - magiskt.
Efter frukost är det dax för stora förmiddags slagsmålet. Ingen är arg eller så, bara fulla av sprall på liten yta. Detta slutar alltid med att jag blir tokig och, för jag vet inte vilken gång i ordningen, förklarar att hela ön är full av äventyr att upptäcka - UT!!!
Vi leker kurragömma, gömma stensöta, kott-krig, täljer pilbågar, badar på stranden, åker flotte, hittar minkar och ormar, letar skelett, pilkar strömming och klättrar i träd.
På eftermiddagen är det våran tur att vakta gammelmormor. Då åker vi till grann ön där resten av släkten bor. Kusinerna, syrrorna, mormor och gammelmormor.
Gamla människor brukar glömma bort att äta, inte våran gammelmormor (snart 95) hon glömmer att hon har ätit och vill ha lunch 4 gånger om dagen och middag både klockan 4 och 6.
I bland måste man åka till byn - detta undviker man så länge det går, men ibland är det nöd. Bensin, proviant och glass. I byn är det fullt av TURISTER. Yngsta sonen envisas med att turister är farliga. - varför är de läskiga? - De spränger torn. - va, vad för torn? - de flyger flygplan in i torn och spränger bomber.

Hotfullhimmel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar