6 juni 2011

Hamburgare / hamburgers

I dag har vi råkat äta hamburgare både till lunch och middag. Till lunch åt vi grillade pre-made burgare och till middag riktiga lyxisar på nötfärs, med amerikansk röksmak och massor av vitlök. Två frågor ställer vi oss:
1. De färdiggjorda burgarna var perfekt runda och jätte stora när vi la dem på grillen och när de var klara var de små, gummiaktiga och eliptiska. Varför blev alla avlånga?
2. Heter det hamburgare eller handburgare? Fyra barn vidhöll att det heter (eller borde heta) handburgare för att man äter dem med handen och det finns ingen skinka i. Varför heter det då HAMBURGARE?

Today we happened to eat hamburgers for lunch and dinner. For lunch, we ate grilledpre-made burgers and for dinner real delux of ground beef, with American smoke flavor and lots of garlic. We ask two questions:
1st The pre-made burgers were perfectly round and very big when we put them on thegrill and when they were finished, they were small, rubbery and eliptical. Why werethey elongated?
2nd Is it calld hamburgers or handburgers? Four children maintained that the name is(or should be) handburgers, because you eat them with your hand and there is no hamin them. Why is it called HAMBURGER?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar